LogoRood.png

 

Zijn artistieke boodschap: "Kunst brengen die wortelt in het volle leven, die haar inspiratie put uit de realiteit en die meer wenst te brengen dan een vrije en bekoorlijke beoefening van vormen en kleur, meer dan een picturale emotie."

 

"Men is pas artiest wanneer men een mededeling ook kan overbrengen. Wie spreekt wil verstaan worden. En wie spreekt moet ook nog iets te zeggen hebben. Virtuositeit mag geen camouflage worden voor een gebrek aan inhoud. Voor mij is een kunstenaar maar zo groot als zijn werk."

 

De passie van Raymond Crabbé (zijn zoon) is gewoon en bijzonder te gelijk. Dat men bewondering blijft koesteren voor een vader die kunstschilder was lijkt inderdaad nogal logisch maar wanneer een gelukkige toeval jou ook nog in staat stelt zulk een merkwaardig oeuvre zoals dat van zijn illustere vader, met de intensiteit van je kinderogen te beleven, dan kan het niet meer anders of men blijft voor altijd door zo’n ervaring getekend. Niet alleen is Raymond de bewaker van de quasi totaliteit van Mil Crabbé zijn productie, maar ook is hij de bewaarder van de meester zijn geest. Mil Crabbé die in 1923 in Tienen werd geboren, kende toen hij nog leefde een succes dat de Belgische grenzen al gauw overschreed.

 

Ga naar boven